Hírek
2012. Április 05. 14:05, csütörtök |
Belföld
Forrás: OrientPress
Ilyen az igazi húsvéti sonka
Főtt, füstölt termékek egész évben kaphatók, de az igazi húsvéti sonka ezektől eltérő.
Leginkább a parasztsonkát érdemes keresni, ami darabolt combból áll, hideg füstölésű és nem tartalmaz adalékanyagot - mondta az InfoRádiónak a Húsipari Kutatóintézet főmunkatársa. Nagy Sándorné hozzátette: ez az igazi húsvéti áru, de ugyanakkor ez a legdrágább kategória.
Lehet kapni olyan sonkát is, ami eleve meg van főzve, míg a forró füstölésű sonka hasonlít a főtt sonkához, a vásárlók nehezen tudják megkülönböztetni - emelte ki a szakértő.
Arra is figyelni kell, mi olvasható a címkén. Megengedett, különböző mennyiségű páclevet vigyenek be, csak tájékoztatni kell a fogyasztót arról, hogy a sonkában mennyi a hústartalom - fejtette ki Nagy Sándorné. A főmunkatárs szerint a hagyományos sonkán nincs ez feltüntetve, mert abban csak hús van. Minél több a páclé, annál olcsóbb a készítmény - tette hozzá.
OrientPress Hírügynökség
Ezek érdekelhetnek még
2024. November 15. 08:03, péntek | Belföld
Továbbra is kínlódik az építőipar
Az idén szeptemberben az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 8,2 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2024. November 15. 08:01, péntek | Belföld
Szijjártó Péter: minden szinten folyamatos a magyar-szlovák párbeszéd az államnyelvtörvény ügyében
Minden szinten folyamatos a párbeszéd a magyar és a szlovákiai kormány között az államnyelvtörvény ügyében, a pozsonyi vezetés tagjai azonban világossá tették, hogy nem kívánják korlátozni a kisebbségi nyelvhasználatot