Hírek
2012. Február 24. 07:09, péntek |
Belföld
Forrás: OrintPress
5 érv, hogy miért ne együnk éttermekben
Sok ember számára éttermekben enni gyors és könnyű megoldássá vált. Egy 2005-ben készült felmérés szerint az emberek 38 százaléka látogat meg hetente legalább egyszer egy éttermet.
Természetesen nem otthon enni kényelmes, azonban a főzés és az elkészített étel elfogyasztására szánt idő, amelyet a családdal töltünk, számos előnnyel rendelkezik.
Először is fogyni fogunk. Ha nem otthon eszünk, elvitelre kérjük ebédünket vagy gyorséttermeket választunk, így a sok extra kalória és zsír felhalmozódik. Azzal, hogy saját magunk főzünk, több zöldséget és gyümölcsöt, proteint és komplex szénhidrátot fogyasztunk el, magas rost-és alacsony zsírtartalommal. Emellett hosszabb időbe telik amíg megemésztjük, tehát jobban telít.
Másodszor is gyermekünk nem hízik el. A gyorséttermek ételeiben ugyanis ritkán található elég tápanyag és rost, ellenben tömve vannak telített zsírokkal, valamint cukorral.
Harmadik ok amiért nem jó, ha étteremben eszünk az, hogy sokkal drágább. Ha otthon főzzük meg az ebédet, sokat spórolhatunk.
Kimutatások szerint a családi kötelékek, a kapcsolat gyerekeinkkel és családtagjainkkal sokkal szorosabb lesz. Végül nagyon fontos, hogy megtanítsuk gyerekünket főzni és elkészíteni egy ételt - írja a Foxnews.
OrientPress Hírügynökség
Ezek érdekelhetnek még
2024. November 15. 08:03, péntek | Belföld
Továbbra is kínlódik az építőipar
Az idén szeptemberben az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 8,2 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2024. November 15. 08:01, péntek | Belföld
Szijjártó Péter: minden szinten folyamatos a magyar-szlovák párbeszéd az államnyelvtörvény ügyében
Minden szinten folyamatos a párbeszéd a magyar és a szlovákiai kormány között az államnyelvtörvény ügyében, a pozsonyi vezetés tagjai azonban világossá tették, hogy nem kívánják korlátozni a kisebbségi nyelvhasználatot